In 1992 ben ik afgestudeerd aan de Kunstacademie in Arnhem. Sindsdien werk ik als beeldend kunstenaar en docent in Nijmegen. Ik heb mijn atelier in de Krayenhoffkazerne. Daar ben ik bezig met mijn eigen beeldend werk en geef ik cursussen en workshops. Regelmatig verlaat ik mijn atelier richting het desolate Shetland, omdat dit landschap een grote inspiratiebron voor mij is.

Ik werk graag met aardse materialen zoals klei, gips en cement die ik kneed, giet, vervorm en bewerk. De beelden die ik maak ontstaan door een intensief proces van opbouwen en weer afbreken en weghalen. Deze manier van werken hanteer ik niet alleen bij mijn ruimtelijk werk, maar ook bij het schilderen en het maken van video’s.

Kunst is voor mij een manier om dwars door alle afleiding heen tot de essentie te komen. Ik probeer te raken aan iets wat voorbij de woorden en de dagelijkse werkelijkheid ligt. Achterliggend thema in al mijn werk is vergankelijkheid.

Voor meer achtergrondinformatie over mijn werk en visie, lees de teksten van kunsthistorica Iris Dik: “Tussen geruststellend en onheilspellend” en “Ik hoor dit nu. Ik zie dit nog”.