Workshops

Wil je leren  hoe je een wassen beeldje op een armatuur maakt, of hoe je in de juiste verhoudingen een mensfiguur of een kop kunt kleien? Of hoe je een beeld van gips en draad maakt in de stijl van Giacometti? Schrijf je dan in voor een losse workshop in mijn atelier. Je leert heel veel op het gebied van techniek en vormgeving en je gaat met een mooi beeldje naar huis. Het is een goede manier om kennis te maken met mijn manier van lesgeven.

Individueel aanmelden: je kunt je individueel aanmelden voor een workshop, of samen met iemand anders (ook leuk om cadeau te geven!). De prijs van de workshops is 85 euro pp voor een workshop van 4 uur. Dat is inclusief materialen, gereedschappen en koffie/thee. 

Groep aanmelden: indien je een groep hebt van minimaal 6 personen kun je een eigen workshop van 4 uur boeken (zie hieronder). 

Kijk hieronder voor de workshop mogelijkheden.


Modelboetseren 

Je boetseert met klei een lichaam (lengte 30cm) waarbij je jezelf als uitgangspunt neemt. Voor deze workshop heb ik een methode ontwikkeld waarbij je stapsgewijs leert om een beeldje op te bouwen in de juiste verhoudingen. Vanuit deze basis ga je vervolgens eigenheid en karakter aan het kleibeeld geven. Aan het eind vd workshop heeft iedereen een goed uitgevoerd beeldje dat gebakken kan worden. Deze workshop duurt 4 uur.  Klik→ hier voor foto’s van de workshop.

Jannie Benthem, workshop kop boetseren

Kop boetseren

Stap voor stap leer ik je de basistechnieken van het portretboetseren. Je maakt een kop van rond de 15 cm hoogte. Daarbij leer je over verhoudingen in het gezicht: waar zitten de ogen ten opzichte van de neus. Hoe maak je een mond en oren? Het eindresultaat zal iedereen positief verrassen!
Deze workshop duurt 4 uur. 
Klik→ hier voor foto’s van de workshop.

Jannie Benthem, workshop Giacometti

Giacometti: draadfiguur van gips

Met draad, gipsverband en gips construeer je een ruimtelijk beeld. We laten ons inspireren door de beeldhouwer Giacometti die beroemd werd met zijn langgerekte mens en dierfiguren. Hij laat bewust de realistische maatverhoudingen los om emoties uit te drukken. Je kunt er zeker van zijn dat je met een niet alledaags beeld naar huis gaat! Deze workshop duurt 4 uur. Kijk → hier voor foto’s van de workshop.

Jannie Benthem, workshop wasfiguren

Mensfiguur van was

Het materiaal ‘was’ wordt vaak gebruikt als tussenmateriaal wanneer je een vorm daarna in brons wilt laten gieten. Maar het is ook een heel fijn materiaal om mensfiguren mee te maken! Je maakt eerst een armatuur van ijzerdraad in de juiste verhoudingen. Vervolgens ga je met was de vorm boetseren. De was wordt zacht door de warmte van je handen. En wie weet laat je het beeldje daarna nog in brons afgieten!
Deze workshop duurt 4 uur.
Kijk →hier voor foto’s van de workshop