Het vulva projekt
Ik werd gevraagd om gipsen afdrukken te maken van 40 vulva’s, als onderdeel van het nieuwe programma “Tussen de lakens met Geraldine” van Geraldine Kemper, waarbij ze onderzoek doet naar de vrouwelijke sexualiteit. Deze spraakmakende documentaire is te zien op Videoland en de gipsafdrukken kregen veel aandacht in de media, zoals bij Jinek en in de krant. Er is veel animo onder vrouwen om deze afdruk van zichzelf te maken, omdat het de mogelijkheid biedt om eens rustig te kijken en te vergelijken en te beseffen dat iedereen er anders en ook weer hetzelfde uitziet. Vaak hoorde ik: “Dit had ik veel eerder moeten zien, dat had een hoop onzekerheid en frustratie bespaard”. Daarom ben ik, op veler verzoek, ook workshops gaan geven om zelf een gipsafdruk van je vulva te komen maken. Kijk →hier voor extra info over de workshop.

Meesterproef
Jaarlijks organiseer ik een Meesterproef, waarbij middelbare scholieren komen werken in de ateliers van mijn mede-kunstenaars in de Krayenhoffkazerne.  De kunstenaars exposeren vervolgens samen met de leerlingen hun werken in de school. Dit leidt telkens weer tot een hele waardevolle uitwisseling van kennis en ervaringen, voor zowel de jongeren als voor de kunstenaars.

Marikenprojekt
In Nijmegen op de markt staat het Marikenbeeld en iets verderop staat Moenen (de duivel). Op mijn vraag aan jonge meiden “wat is jullie hedendaagse Moenen? antwoorden ze eensgezind: ‘social media met de perfecte plaatsjes van vrouwen waaraan wij moeten voldoen’. Dit leidde tot het Marikenprojekt waarbij we het Marikenbeeld transformeerden als protest tegen het ‘perfecte plaatje’ van de vrouw in de social media.