Gipsafdruk van je vulva

geplaatst in: Nieuws, Uncategorized | 0

Waarom deze workshop?
Hierboven zie je het vulvabord met 40 afdrukken dat ik maakte voor de documentaire ‘Tussen de lakens met Geraldine’. Het bord zorgde voor reacties als ‘dit had ik moeten zien toen ik jonger was, dat had me veel onzekerheid en frustratie bespaard!’ Niet verwonderlijk, want we zien vaak alleen afbeeldingen van de zogenaamde ‘pornovulva’ en dat zorgt ervoor dat veel vrouwen denken dat hun eigen vulva raar of ‘niet goed’ is. Ik vind het belangrijk en waardevol om via mijn workshops een positieve bijdrage te kunnen leveren aan onze kijk op de vulva.

Wat gaan we doen tijdens de workshop?
Tijdens deze workshop maakt je zelf een afdruk van je vulva. We werken met kleine groepjes van 6 personen. Je krijgt van ons uitgebreide instructies over hoe je de afdruk zelf kunt maken. Er staan kamerschermen en indien nodig schieten wij discreet te hulp 🙂 Voor de afdrukken gebruiken we een huidvriendelijk en natuurlijk materiaal. Vervolgens maken we hiervan samen een mal en daarna gaan wij daar gips ingieten. Dan is het wachten tot de gips droog is. Gedurende die tijd (zo’n 45 minuten) kun je een schilderijtje maken op een paneeltje; er liggen allerlei schildersmaterialen op tafel en tussentijds kletsen we wat onder het genot van een feestelijk drankje en een borrelplank. Als de gips goed uitgehard is ga je zelf je eigen afdruk uit de mal halen. Heel spannend en leuk om te doen!

Nog belangrijk om te vermelden is dat mijn atelier een veilige plek is, waar iedereen zelf kan beslissen of hij/zij/die de vulva en de mal aan de andere deelnemers wil laten zien!

Kosten van de workshop?
De workshop kost 85 euro. Dat is inclusief alle materialen voor het maken van de mal en het afgietsel én inclusief materialen voor het maken van het schilderijtje. Omdat we er een echt feestelijk uitje van maken, serveren we naast koffie en thee ook bubbels en een borrelplank. Dit zit ook bij de prijs inbegrepen.

Hoe aanmelden?
Je kunt je individueel of als groep aanmelden. Vergeet niet om duidelijk te vermelden welke data je kunt (geef je eerste en tweede voorkeur aan) en met hoeveel mensen je komt. Vermeld ook de namen en mailadressen van deze mensen. Je krijgt snel bericht of er plek is op die data. Na de aanbetaling ben je officieel ingeschreven en krijg je verdere informatie over de dag.

Wie begeleiden de workshop?
Ik begeleid de workshop samen met mijn dochter Noor.

Reactie van een deelneemster aan de workshop
“Na het zien van de documentaire ‘Geraldine tussen de lakens’ kreeg ik van mijn vriend het cadeau om een afdruk te laten maken van mijn vulva. Het leek mij super leuk om zo’n afdruk te maken maar ook was ik een klein beetje zenuwachtig in wat voor groepje ik terecht kwam aangezien ik alleen ging. Echter was het een fantastische middag, met heel veel gezelligheid, grapjes, gelach maar ook serieuze en mooie gesprekken. Jannie is een enorm gezellige, spontane en toegankelijke vrouw die zorgt voor creativiteit, gezelligheid en verbinding. Super leuk om een andere vrouw of jezelf cadeau te geven!!!” 

Artikel in de krant

Geraldine’s post nav vulvaproject