Boetseren in Frankrijk: zondag 21 juli – zaterdag 27 juli 2024

Wil je komende zomer een weekje lekker boetseren op een fijne plek in Frankrijk? Schrijf je dan nu in! Je hoeft voor deze cursus geen ervaring te hebben. Er is plek voor 6 tot 8 mensen, dus wacht niet te lang met inschrijven!

Kijk hier voor foto’s.
Kijk hier voor folder (2023)

De cursus is heel gevarieerd: je gaat meerdere beelden boetseren met verschillende materialen en technieken. Zo ga je een expressief gipsen beeld maken in de stijl van de kunstenaar Giacometti, je gaat met klei een mensfiguur en een kop boetseren, waarbij je alles leert over maatverhoudingen en je gaat gipsafdrukken maken van planten uit de omgeving. Elke dag krijg je een nieuwe inspirerende ‘opdracht’ en zelfs al heb je nog nooit geboetseerd, door mijn persoonlijke en stapsgewijze begeleiding gaat het altijd lukken! Je verblijft in een fraai landhuis in het hart van de Bourgogne met een groot atelier en mooie tuin om te werken, comfortabele kamers om te overnachten en verrukkelijk eten en drinken. Kortom een heerlijk weekje ontspanning voor lichaam en geest. Je wordt echt ‘ontzorgd’!

Programma: In de ochtend, na het ontbijt, werk je onder mijn leiding in het atelier of buiten in de tuin. Na de gezamenlijke lunch kun je zelfstandig doorwerken of op een andere manier je tijd doorbrengen. Op woensdag ben je vrij en kun je de omgeving verkennen (een mooie wandeling maken, het historische stadje Beaune bezoeken of deelnemen aan een wijnproeverij), maar je mag natuurlijk ook lekker doorwerken in het atelier of luieren in de tuin. Op vrijdagmiddag sluiten we de week af met een expositie van de gemaakte werkstukken en een uitgebreide borrel in de tuin. Je vertrekt zaterdag na het ontbijt.

De locatie is een rustig gelegen landhuis uit 1910 genaamd Le Mathey Beaudot, Het huis ligt op 30 km van Beaune en op 20 km van het natuurpark Le Morvan. De afstand van Utrecht tot de cursuslocatie is 725 km. Het is ook heel goed bereikbaar per openbaar vervoer; op het treinstation van Le Creusot (-Montceau-Montchanin) stopt de TGV en daar kunnen we je ophalen. De prijs is afhankelijk van de kamer en ligt tussen de €660,- en €780,-. Dat is inclusief cursus en materialen, zes overnachtingen, elke dag ontbijt, uitgebreide lunches, een welkomsdiner op zondagavond en de afscheidsborrel op vrijdagmiddag. Je kunt vrijblijvend een gespecificeerde prijsopgave opvragen.

Cursuslocatie Le Mathey Beaudot

Aanmelden of vragen? Wil je je aanmelden of heb je vragen? Neem dan rechtstreeks contact op met de eigenaren Maarten en Thera: matheybeaudot@gmail.com of per telefoon0031 6 551 510 86