Boek een workshop als groepsuitje of schrijf je individueel in voor een workshop!
 Kop boetseren 

Je boetseert met klei een kop, waarbij je degene die tegenover je zit als model neemt. Stap voor stap leer ik je de basistechnieken van het portretboetseren. Deze workshop is heel geschikt als groepsactiviteit, want je leert op een andere manier naar elkaar te kijken en het zorgt voor veel hilarische momenten.
Klik→ hier voor foto’s van de workshop.

Jannie Benthem, workshop modelboetseren
Modelboetseren 

Je boetseert met klei een lichaam waarbij je jezelf als uitgangspunt neemt. Voor deze workshop heb ik een methode ontwikkeld waarbij je stapsgewijs leert om een beeldje op te bouwen in de juiste verhoudingen. Vanuit deze basis ga je vervolgens eigenheid en karakter aan het kleibeeld geven.
Klik→ hier voor foto’s van de workshop.
Kijk →Folder Modelboetseren 

Jannie Benthem, workshop Giacometti

Giacometti: draadfiguren van gips

Met draad, gipsverband en gips construeer je een ruimtelijk beeld. We laten ons inspireren door de beeldhouwer Giacometti die beroemd werd met zijn langgerekte mens en dierfiguren. Je kunt er zeker van zijn dat je met een niet alledaags beeld naar huis gaat!
Kijk → hier voor foto’s van de workshop.
Kijk → Folder Giacometti workshop

Jannie Benthem, workshop wasfiguren

Mensfiguur van was

Het materiaal was wordt vaak gebruikt wanneer je een vorm daarna in brons wilt laten gieten. De was wordt zacht door de warmte van je handen. Je maakt eerst een armatuur van 20 cm hoog van ijzerdraad en gaat vervolgens met was de vorm eromheen boetseren.
Kijk →hier voor foto’s van de workshop


Gezamenlijk een schilderij maken

Vanuit een gezamenlijk thema of foto gaat iedereen op een doek aan de slag met zijn eigen schilderij. Aan het eind worden de verschillende kleine schilderijtjes samengevoegd tot 1 groot schilderij. Zo heb je een mooi groepskunstwerk voor thuis of op het werk.
Kijk → hier voor meer foto’s van de workshop.

 

Groepsuitje:
Boek een workshop voor een groep, bijv. als teambuildingsactiviteit of als bijzonder uitje met vrienden of familie. In overleg bepalen we datum en tijd. Indien gewenst kan de workshop gecombineerd worden met eten en drinken in het naast gelegen restaurant ‘In de kazerne’. De workshops duren tussen 2 en 4 uur. Kosten zijn afhankelijk van groepsgrootte en tijdsduur. Vraag om een offerte op maat!

Individuele aanmelding:
Je kunt je ook individueel aanmelden voor een 4 uur durende workshop op de zondag. Kijk voor Individuele inschrijving hier voor data en aanmelden. Deze workshops kosten 60 euro (incl materialen en koffie/thee).

Reactie van deelnemers:
“Wat vooral aansprak, waren je heldere uitleg en je voortvarende aanpak: geen getreuzel, jas aan, meteen van start, een snel resultaat en op de afgesproken tijd klaar. Iedereen kijkt er met veel plezier op terug. Het was het gesprek van de dag.”