Groepsuitje:
Boek één van deze workshops voor een groep, bijv. als bedrijfsuitje of als bijzondere activiteit met vrienden of familie. In overleg bepalen we datum en tijd. Tip: combineer de workshop met eten en drinken in het naast gelegen restaurant ‘In de kazerne’. 

Individuele aanmelding:
Je kunt je individueel aanmelden voor een workshop. Kijk hier voor een overzicht van de geplande workshops.

Geraldine Kemper voor vulvawand

Gipsafdruk maken van je vulva

Klik hier om je aan te melden!

Workshop van 2,5 uur / 15.00-17.30 uur/ Kosten per persoon: €49,- / Inclusief een lekker drankje & hapjes!

zondag 19 maart

In het programma ‘Tussen de lakens met Geraldine’ is te zien hoe Geraldine Kemper en andere dames in mijn atelier een gipsafdruk maken van hun vulva. Wil jij dat ook doen? Geef je dan op voor deze workshops waarbij we op dezelfde manier te werk gaan als in de documentaire. Je gaat zelf, met huidvriendelijk materiaal, de mal oftewel het ‘negatief’ van je eigen vulva maken (achter een kamerscherm). Vervolgens wordt hiervan een gipsen afdruk gemaakt. Je kunt je voor deze workshop ook als groep aanmelden (met minimaal 8 personen). Datum en tijdstip bepalen we dan in overleg.
. Kijk →hier voor extra info over de workshop

Modelboetseren 

 zondag 2 oktober / 10.00- 14.00 uur / €75,- (incl materialen en kleine lunch)

Je boetseert met klei een lichaam waarbij je jezelf als uitgangspunt neemt. Voor deze workshop heb ik een methode ontwikkeld waarbij je stapsgewijs leert om een beeldje op te bouwen in de juiste verhoudingen. Vanuit deze basis ga je vervolgens eigenheid en karakter aan het kleibeeld geven.
Klik→ hier voor foto’s van de workshop.

Jannie Benthem, workshop kop boetseren

 Kop boetseren

 Stap voor stap leer ik je de basistechnieken van het portretboetseren. Deze workshop is ook heel geschikt als groepsactiviteit, waarbij je degene die tegenover je zit als model neemt (‘boetseer je collega’). Je gaat op een andere manier naar elkaar kijken en het zorgt voor veel hilarische momenten.Het eindresultaat zal iedereen positief verrassen!
Klik→ hier voor foto’s van de workshop.

Jannie Benthem, workshop Giacometti

Giacometti: draadfiguren van gips

Met draad, gipsverband en gips construeer je een ruimtelijk beeld. We laten ons inspireren door de beeldhouwer Giacometti die beroemd werd met zijn langgerekte mens en dierfiguren. Je kunt er zeker van zijn dat je met een niet alledaags beeld naar huis gaat!
Kijk → hier voor foto’s van de workshop.

Jannie Benthem, workshop wasfiguren

Mensfiguur van was

Het materiaal ‘was’ wordt vaak gebruikt als tussenmateriaal wanneer je een vorm daarna in brons wilt laten gieten. Maar het is ook een heel fijn materiaal om mensfiguren mee te maken! De was wordt zacht door de warmte van je handen. Je maakt eerst een armatuur van ijzerdraad in de juiste verhoudingen. Vervolgens ga je met was de vorm boetseren. En wie weet laat je het beeldje daarna nog in brons afgieten!
Kijk →hier voor foto’s van de workshop

Keramische tegel beschilderen met glazuur

 Tijdens deze workshop maak je je eigen unieke handbeschilderde en geglazuurde tegel. Je tekent je eigen ontwerp op de biscuitgebakken tegel en daarna ga je de tegel met verschillende glazuren beschilderen. De tegel wordt na de workshop door mij gebakken. Bij een groepsuitje kun je ook gezamenlijk aan een tegeltableau werken, waarbij de verschillende tegels samen een mooi geheel vormen.
Kijk → hier voor foto’s van de workshop.