Losse workshops
Boek één van deze workshops voor een groep, bijv. als bedrijfsuitje of als bijzondere activiteit met vrienden of familie. In overleg bepalen we datum en tijd. Of meld je individueel of samen met vriend/vriendin aan voor een workshop. Ook leuk om cadeau te geven!

Schrijf je nu in voor:
Workshop Mensfiguur in was op zondag 29 januari 2023 van 10.00 tot 14.00 uur.
Workshop Giacometti zondag 5 maart 2023 van van 10.00 tot 14.00 uur.

 

Modelboetseren 

Je boetseert met klei een lichaam waarbij je jezelf als uitgangspunt neemt. Voor deze workshop heb ik een methode ontwikkeld waarbij je stapsgewijs leert om een beeldje op te bouwen in de juiste verhoudingen. Vanuit deze basis ga je vervolgens eigenheid en karakter aan het kleibeeld geven. Aan het eind vd workshop heeft iedereen een goed uitgevoerd beeldje dat gebakken kan worden. Deze workshop duurt 4 uur. In de pauze wordt een heerlijk soepje met brood geserveerd. Klik→ hier voor foto’s van de workshop.

Tijdsduur: 4 uur
Kosten: 75 euro per persoon

Jannie Benthem, workshop kop boetseren

 Boetseer je collega / Kop boetseren

 Stap voor stap leer ik je de basistechnieken van het portretboetseren.  De workshop Boetseer je collega kan als korte workshop van 2,5 uur gegeven worden. het is heel geschikt als groepsactiviteit, waarbij je degene die tegenover je zit als model neemt:  Je gaat hierdoor op een andere manier naar elkaar kijken en het zorgt voor veel hilarische momenten. Het eindresultaat zal iedereen positief verrassen! Je kunt ook de langere workshop Kopboetseren boeken, waarbij je uitgebreider op alle aspecten van het kopboetseren ingaat. Deze workshop duurt 4 uur. In de pauze wordt een heerlijk soepje met brood geserveerd.
Klik→ hier voor foto’s van de workshop.

Boetseer je collega: Tijdsduur: 2,5 uur. Kosten:afhankelijk van groepsgrootte, vraag offerte op maat!
Kopboetseren: Tijdsduur 4 uur: Kosten: € 75,- pp

Jannie Benthem, workshop Giacometti

Giacometti: draadfiguren van gips

Met draad, gipsverband en gips construeer je een ruimtelijk beeld. We laten ons inspireren door de beeldhouwer Giacometti die beroemd werd met zijn langgerekte mens en dierfiguren. Hij laat bewust de realistische maatverhoudingen los om emoties uit te drukken. Je kunt er zeker van zijn dat je met een niet alledaags beeld naar huis gaat! Deze workshop duurt 4 uur. In de pauze wordt een heerlijk soepje met brood geserveerd.Kijk → hier voor foto’s van de workshop.

Tijdsduur: 4 uur
Kosten:€ 75,- pp

Jannie Benthem, workshop wasfiguren

Mensfiguur van was

Het materiaal ‘was’ wordt vaak gebruikt als tussenmateriaal wanneer je een vorm daarna in brons wilt laten gieten. Maar het is ook een heel fijn materiaal om mensfiguren mee te maken! De was wordt zacht door de warmte van je handen. Je maakt eerst een armatuur van ijzerdraad in de juiste verhoudingen. Vervolgens ga je met was de vorm boetseren. En wie weet laat je het beeldje daarna nog in brons afgieten! Deze workshop duurt 4 uur. In de pauze wordt een heerlijk soepje met brood geserveerd.
Kijk →hier voor foto’s van de workshop

Tijdsduur: 4 uur
Kosten:€ 75,- pp

Geraldine Kemper voor vulvawand

Gipsafdruk maken van je vulva

Klik hier om je aan te melden!

In het programma ‘Tussen de lakens met Geraldine’ is te zien hoe Geraldine Kemper in mijn atelier een gipsafdruk maakt van haar vulva. Wil jij dat ook doen? Geef je dan op voor deze workshops waarbij we op dezelfde manier te werk gaan als in de documentaire. Je gaat zelf, met huidvriendelijk materiaal, de mal oftewel het ‘negatief’ van je eigen vulva maken (achter een kamerscherm). Vervolgens wordt hiervan een gipsen afdruk gemaakt. Je mag je ook nog creatief uitleven met het verven van een achtergrond voor je vulva afdruk met een lekker feestelijk drankje en borrelplank. Je kunt je voor deze workshop als groep aanmelden (met minimaal 8 personen). Datum en tijdstip bepalen we dan in overleg.Of je meld je in je eentje of samen met vriendin/zus aan voor één van de geplande workshops.
. Kijk →hier voor extra info over de workshop

Tijdsduur: 2,5 uur
Kosten:€ 49,- pp