Boetseren in Frankrijk
Deze cursus is VOL

14 juli tot 20 juli 2019

Wil je komende zomer een weekje boetseren op een fijne plek in Frankrijk en vind je het leuk om te experimenteren met verschillende materialen en technieken?
Schrijf je dan nu in voor de cursus Boetseren in Frankrijk!

’s Ochtends met je handen in de klei en ’s middags een leuk stadje bezoeken of heerlijk in de tuin genieten van de rust of wandelen in de mooie omgeving…..of je werkt nog verder aan je beeld in het atelier! Kortom een heerlijk weekje ontspanning voor lichaam en geest.

Je verblijft in een fraai gerenoveerd landhuis in het hart van de Bourgogne. Er is een ruim en goed geoutilleerd atelier om te werken, comfortabele kamers om te overnachten en lekker eten en drinken.

De cursus is heel gevarieerd: elke dag krijg je een nieuwe inspirerende workshop aangeboden met daarbij uitleg over nieuwe technieken en materialen. ’s Ochtends na het ontbijt werk je drie uur onder mijn begeleiding in het atelier. Na de uitgebreide gezamenlijke lunch kun je zelfstandig in het atelier doorwerken of op een andere manier je tijd doorbrengen (vrije invulling). De cursus is zowel voor beginners als voor mensen met ervaring. Je werkt in een kleine groep van 5 tot 8 deelnemers.

Programma Op zondagavond start je met een gezamenlijk diner zodat je kunt kennismaken met de andere deelnemers. Maandag maak je een portret in klei. Op dinsdag ga je modelboetseren. Op woensdag laat je je inspireren door de beelden van de bekende kunstenaar Alberto Giacometti en maak je draadfiguren in gips en op donderdag leer je hoe je een mal maakt voor een fraai gipsreliëf. Vrijdag kun je je beelden mooi afwerken door uit te hollen en te patineren en ’s middag sluiten we de week af met een gezamenlijke borrel te midden van de gemaakte werken. Je vertrekt zaterdag na het ontbijt.

De locatie is een rustig gelegen landhuis uit 1910 genaamd Le Mathey Beaudot, Er zijn verschillende kamers om te overnachten, allen comfortabel en gezellig ingericht. De eigenaren Maarten en Thera verzorgen het ontbijt en de lunches. De omgeving is heel fraai. Het huis ligt op 30 km van Beaune, op 5 km van het historische stadje Couches en op 20 km van het natuurpark Le Morvan. De afstand van Utrecht tot de cursuslocatie is 725 km. Misschien een idee om samen te reizen? Laat dat dan even weten dan kan ik eventueel bemiddelen. Het landhuis is ook goed bereikbaar per openbaar vervoer; op het treinstation van Le Creusot stopt de TGV en daar kunnen we je ophalen.

De prijs is afhankelijk van het soort kamer en ligt tussen de €525,00 en €615,00, dat is inclusief cursus, zes overnachtingen, elke dag ontbijt, uitgebreide lunch en het welkomsdiner op zondagavond en de afscheidsborrel op vrijdagmiddag. Je kunt, als je wilt ’s avonds zelf een lichte maaltijd bereiden in het keukentje. De materialen die je tijdens de cursus gebruikt, zoals klei en gips, reken je op het eind af.

Aanmelden of vragen? Neem contact op via het contactformulier of bel me op 06 28880023.
Kijk hier voor de folder of vraag een folder aan via het contactformulier dan stuur ik hem naar je toe!

Cursuslocatie Le Mathey Beaudot