Expositie Millinger theetuin

Expositie Millinger theetuin

geplaatst in: actueel | 0

Expositie ‘Lentebeeld’  in de Millinger theetuin van 26 maart t/m 30 juni 2017

Op zondag 26 maart, de eerste dag van de zomertijd, opent de Millinger Theetuin het nieuwe seizoen met ‘Lentebeeld’: een expositie van een zevental beeldend kunstenaars uit Nijmegen en omgeving. Frisse beelden in de tuin om de opbloei van een nieuwe lente te onderstrepen, te vieren en luister bij te zetten. Tot eind juni dagelijks te zien.

Zeven gelouterde kunstenaars stellen hun werk ten toon in de weelderige labyrintische tuin. Fragiele bronzen beelden van Rose van den Hurk, ragfijn gepolijste ‘bergstenen’ van Inette van Wijck, Giacometti-achtige sculpturen van Peter Bergenhenegouwen staan ‘verstopt’ in de tuin naast vrouwelijk brons van Ine de Cock, kleurrijke glasobjecten van Frank Biemans, een poëtische installatie van Inge Hoetjes en lieflijke dieren van Jannie Benthem. In de intieme conversaties tussen tuin en beeld, natuur en cultuur, en objecten onderling, krijgt het begin van de lente aldus een vrolijke extra dimensie.

De Millinger Theetuin, sinds 1992 voor publiek geopend, is een mediterrane tuin met oriëntaalse invloeden, verscholen in de uiterwaarden van natuurgebied de Millingerwaard. Een paradijs in de polder, een fata morgana van internationale allure, bekend en geroemd in binnen- en buitenland. Dagelijks geopend van 10.00u tot 18.00u. Toegang 5 euro (inclusief consumptie). De Millinger Theetuin is bereikbaar vanaf het kerkje in Kekerdom in een wandeling of fietstocht van 2 kilometer door natuurgebied de Millingerwaard.

Expositie ‘Lentebeeld’
Datum: 26 maart tot en met 30 juni.
Locatie: Millinger Theetuin
Website: www.millingertheetuin.nl