WORKSHOPS:

Schrijf je nu in voor de volgende workshops:

Workshop Giacometti (draadfiguren van gips) : zondag 1 december 10.00 tm 14 uur. Kosten €50,- pp

Workshop Modelboetseren: zondag 15 december 10.00 tm 14 uur. Kosten €50,- pp

Bekijk het filmpje met sfeerimpressie van de workshops:

GiacomettiDraadfiguren van gips

Met draad, gipsverband en gips gaan we een ruimtelijk beeldhouwwerk construeren. We laten ons inspireren door de langgerekte mens en dierfiguren van de beroemde beeldhouwer Giacometti. Je kunt er zeker van zijn dat je met een niet alledaags beeld naar huis gaat!

Kijk → hier voor foto’s van de workshop draadfiguren.

Kijk → Giacometti workshop folder (PDF)

Gezamenlijk een schilderij maken

Vanuit een gezamenlijk thema of foto gaat iedereen op een opgespannen doek aan de slag met zijn eigen schilderij. Aan het eind worden de verschillende kleine schilderijtjes samengevoegd tot 1 groot schilderij. Zo heb je een mooi groepskunstwerk voor thuis of op het werk.

Kijk → hier voor meer foto’s van de workshop schilderen.

Portret in klei

Tijdens deze workshop ga je het hoofd van degene die tegenover je zit boetseren. Dit zorgt voor hilarische momenten maar ook dat je op een andere manier naar elkaar gaat kijken. Stap voor stap leer ik je de basistechnieken van portretboetseren. Het resultaat is een bijzonder groepsportret in klei.

Klik→ hier voor meer foto’s van de workshop portret in klei.

Modelboetseren

Je gaat met klei een lichaam boetseren waarbij je jezelf als uitgangspunt neemt. Voor deze workshop heb ik een methode ontwikkeld waardoor iedereen stapsgewijs in staat wordt gesteld om een goed kloppend beeldje op te bouwen. Vanuit deze basis ga je vervolgens eigenheid en karakter aan het kleibeeld geven.

 Klik→ hier voor meer foto’s van de workshop modelboetseren.

 Kijk → hier voor de folder “workshop modelboetseren”

Abstraheren in klei

Je neemt een menselijk lichaam of een dier als uitgangspunt, ontleed aan de (zichtbare) werkelijkheid en laat daarbij de (voor jou) onbelangrijke dingen weg. Binnen het abstraheren is het mogelijk om met afmetingen en verhoudingen te spelen; dus het uitvergroten of juist verkleinen van onderdelen van het lichaam.

Klik→ hier voor meer foto’s van de workshop abstraheren in klei

Mensfiguur van was

Je maakt eerst een frame van draad waarbij je de verhoudingen van het menselijk lichaam leert.
Vervolgens ga je met was hierop verder modelleren.

Klik → hier voor meer foto’s van de workshop mensfiguur boetseren van was

Reliëf in gips

Je verzameld voorwerpen en maakt daarmee een compositie op een kleiplaat. Daar ga je vervolgens een mal van maken. Hierin kun je afdrukken maken met gips. Dit kun je als eindwerkstuk gaan patineren of je kunt de gipsafdruk weer gebruiken als eenmalige mal voor een positieve afdruk in een ander materiaal zoals papier, cement of harde gips. Je zult verrast worden door de fraaie resultaten!

Klik→ hier voor meer foto’s van de workshop relief in gips

Wil je een workshop op een mooie locatie in Frankrijk volgen?
Meld je dan aan voor de cursus Boetseren in Frankrijk

Aanmelden workshop

CREATIEF ARRANGEMENT i.s.m. restaurant In de Kazerne

Wil je een kunstzinnige activiteit combineren met een etentje of drankje? Boek dan een creatief arrangement dat ik in samenwerking met restaurant In de Kazerne aanbied! Het  restaurant bevind zich naast mijn atelier; zo kun je op dezelfde locatie zowel creatief bezig zijn als culinair genieten! Een creatief arrangement is heel geschikt voor een vrienden of familie-uitje maar ook als teambuilding activiteit voor een bedrijf of team.

MOGELIJKHEDEN
Je kunt bijvoorbeeld starten in mijn atelier met een workshop en vervolgens gaan borrelen en dineren in het restaurant. Maar je kunt bijvoorbeeld ook eerst lunchen op het terras van de Kazerne en aansluitend een workshop volgen in mijn atelier. Er zijn verschillende workshops mogelijk op het gebied van schilderen, boetseren of kunstbeschouwing. Kijk hieronder voor de mogelijkheden wat betreft workshops en wat betreft eten en drinken op de menukaart van  www.indekazerne.nl. Wil je andere dingen t.a.v. catering of workshops? Neem contact met mij op en we kunnen samen de mogelijkheden bespreken!

REACTIE VAN DEELNEMERS
“Wat vooral aansprak, waren je heldere uitleg en je voortvarende aanpak: geen getreuzel, jas aan, meteen van start, een snel resultaat en op de afgesproken tijd klaar. Iedereen kijkt er met veel plezier op terug. Het was het gesprek van de dag.”

“We hebben heel erg genoten van de workshop en de manier waarop jij deze geeft. Het was heel erg leuk en ontspannen. Bedankt voor de gezellige middag”.

Aanmelden workshop

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren